Trusa homeopata de urgenta
Pentru weekend şi vacanta

HOMEOPATIA TRATEAZĂ BOLNAVUL ŞI NU BOALA! (de exemplu intr o gastroenterita virala cu acelasi germen, doi copii pot necesita doua remedii diferite in functie de simptome si modalitati).

REMEDIILE cele mai comune pentru anumite afectiuni ce pot aparea si in vacanta /urgente pot fi cele de mai jos:

1. ACONIT 200CH

2. ARNICA 200CH

3. ARSENICUM ALBUM 200CH

4. APIS MELLIFICA 200CH

5. BRYONIA 200CH

6. BELLADONA 200CH

7. COLOCYNTHIS 200CH

8. MAGNESIA PHOSPHORICA 200CH

9. NUX VOMICA 200CH

10. HYPERICUM 200CH

11. LEDUM PALUSTRE 200CH

12. PODOPHYLLUM 200CH

13. MERCURIUS SOLUBILIS 200CH

14. HEPAR SULPHUR 200CH

15. GELSEMIUM 200CH

16. EUPATORIUM PERF.200CH

17. CHINA 200CH

18. CANTHARIS 200CH

19. IPECA 200CH

20. CARBO VEGETABILIS 200CH

 

Instructiuni de folosire

1. ACONIT - febra brusca, foarte mare (39-40 grade celsius), cu inrosirea fetei, fara transpiratie. Poate aparea in urma expunerii la vant rece si uscat. Poate exista anxietate mare, nevralgie intensa, febra acuta gripala, insolatie. Panica cu agitatie si palpiatatii. Febra poate alterna cu frisoane. Dorinta de bauturi reci (apa). Un remediu in fazele acute ale bolii.

Febra reprezinta mecanismul de aparare al organismului la agentul infectios. Producerea de anticorpi mareste temperatura corpului creand un mediu nefavorabil dezvoltarii agentilor patogeni. Pentru ajutorul acestei reactii de aparare se urmareste o hidratare crespunzatoare- intern (apa, limonada, zeama de la compot) cat si extern prin impachetari, remedii homeopate. Dupa valoarea temperaturii de 38,5 grade Celsius se incepe scaderea cu impachetari, aplicatii locale pe talpi cu ulei de cocos in care se adauga ulei volatil de menta, bergamot si lavanda. In cazul in care nu cedeaza, solutii sau supozitoare cu paracetamol sau nurofen sau (in cazuri rebele) novocalmin supozitoare (nu mai multe de 1-2/zi).

2. ARNICA MONTANA - unul din primele si cele mai eficiente remedii la care sa ne gandim in traumatisme, socuri traumatice, cucuie, hematoame, echimoze, entorse, fracturi. Unele stari gripale la debut (senzatia de pat prea tare, contuzii, curbaturi).

In cazul traumatismelor importante, se administreaza la o ora, cateva doze, apoi se spatiaza la 3-4 ore pana la consultarea medicului.

3. ARSENICUM ALBUM - gastro-enterite cu stare de slabiciune marcata, intoxicatii alimentare, otite acute cu agravare nocturna a simptomatologiei, nevralgii, anxietate.

4. APIS MELLIFICA - intepaturi de albina, viespe. Edeme ale pielii si mucoaselor, dureri intepatoare ameliorate in contact cu apa rece, febra acuta cu lipsa setei, arsuri de gradul 1, alergii cutanate cu modalitatile de mai sus, edem acut traumatic in entorse, unele forme de conjunctivita acuta cu edeme palpebrale importante.

5. BRYONIA- febra instalata progresiv, uscaciune a mucoaselor cu sete foarte mare, dureri ameliorate de imobilitate. Traheite, bronsite cu tuse dureroasa (obliga la imobilizarea cu mainile a toracelui sau abdomenului), gripa sau stari gripale instalate progresiv (38,5 grade Celsius)

6. BELLADONA - remediul inflamatiilor - durere, roseata, caldura, tumefactie. Febra cu transpiratie, oscilanta, poate aparea delirul, prostratia, remediu foarte bun al convulsiilor febrile. Caracteristica este   febra mare cu cap fierbinte, maini si picioare reci. Modalitati: agravare la lumina puternica, ameliorare la repasus si racoare.

Rino-faringite, angine, otite, inflamatii acute si febra, insolatie, arsuri de gradul unu,convulsii febrile.

7. COLOCYNTHIS - remediu bun in colici (dureri colicative, crampe violente)  care obliga bolnavul sa stea indoit in  fata, chircit.Ameliorari si la presiune puternica.

Colici intestinale, colici nefritice, hepatice, sciatica.

8. MAGNESIA PHOSPHORICA - asemanator cu colocynthis. Dureri puternice, colicative, crampe, spasme. Dureri ameliorate la aplecarea in fata sau la indoirea picioarelor.  In durerile abdominale si observa spasme ale musculaturii abdominale.

9. NUX VOMICA - un remediu foarte un pentru indigestii. Aciditate gastrica, Rinita sau guturai cu stranuturi, nas infundat si frisoane, unele sindroame gripale, hipersensibilitate la frig.

10. HYPERICUM - cel mai bun remediu al afectarilor nervilor periferici (prinderea degetelor in usa, de exemplu, inaintea Arnicai).  Nevralgii cu strafulgerari dureroase (dinti, coccis)

11. LEDUM PALUSTRE - pentru intepaturi de insecte (altele decat albina), muscaturi de animale, intepaturi punctiforme (cui, pioneza, ac). 

Precizez ca in cazul copiilor nevaccinati, in caz de intepaturi sau zgarieturi cu obiecte de metal ruginite se recomanda efectuarea vaccinului antitetanos in primele 72 de ore.  Pana la vaccinare, Ledum Palustre este un remediu foarte bun de administrat. De asemenea in caz de muscaturi de animale nevaccinate se recomanda efectuarea vaccinului antirabic.

12. PODOPHYLLUM - un remediu util in scaune diareice, in care mirosul este putrid, nedureros, profuz (nevoie urgenta de a avea scaun). Diareea turistilor, fara febra, scaune sub forma de jet, fara voma ,limba incarcata, balonare.

13. MERCURIUS SOLUBILIS - rino faringite mucopurulente, gingivite, afte, pioree dentara, faringite sau angine acute, supuratii trenante,

Simptome caracteristice: salivatie accentuata, limba edentata, frisoane, transpiratie mai ales noaptea, secretii mucopurulente corozive.

14. HEPAR SULPHUR - laringite acute, coriza (necesitatea de a sufla mereu nasul, purulente, cu frilozitate, pierderea mirosului si gustului in raceli, coriza din gripe), angina cu iradierea durerii intapatoare spre urechi.

Foarte util in procesele supurative  -  favorizeaza resorbtia puroiului in focare inchise (sinus, ureche interna, abces dentar).

15. GELSEMIUM - febra cu cefalee si senzatie de abrutizare (gripa), lipsa setei in acut, anxietate de anticipare cu tremuraturi, cefalee occipitala.

16. EUPATORIUM PERFOLIATUM - gripa cu senzatie de curbatura, dureri oculare, (sindrom gripal).

17. CHINA - diaree epuizanta, balonare, diaree dupa consum mare de fructe, epuizare dupa pierderi de lichide (diaree, varsaturi).

18. CANTHARIS - un remediu foarte bun in arsuri grad mare (cu apa fierbinte, foc) in care se formeaza basici pe piele, inflamatii acute ale mucoaselor uro-genitale (cistite) cu senzatia de arsura.

19. IPECA - greata persistenta cu voma care nu usureaza (gastro-enterite acute), rino faringita cu tuse continua, spasmodica, care poate duce la un epiosd de varsatura, criza de astm sau bronsiolita. Caracteristic la acest remediu este limba curata.

20. CARBO VEGETABILIS - afectiuni cu balonarea intregului abdomen, gaze.

 

Reguli de administrare

  • remediile se tin sub limba (copiii le vor rontai)
  • se evita mancatul sau bautul la 1/2 de ora inainte si dupa luarea medicamentului
  • se evita aplicarea unguentelor care inhiba eruptiile cutanate pe perioada administrarii remediilor (creme cu cortizon sau cu antibiotic).
  • doza e reprezentata de 3-5 granule.
  • de preferat consultarea cu medicul homeopat daca este posibil!

 

© 2016 Dr. Alexandra Ghement, medic homeopat Montessano All Rights Reserved