Arte martiale
Curs de echilibru fizic, mental si spiritual

Profesor: Ion Garbea – profesor arte martiale, cu o experienta personala in domeniu de peste 30 de ani (grade in arte martiale: 5 dan – Kick Boxing, 4 dan - Karate Sei budokai, 3 dan Kendo, 3 dan Iaido, 1 dan Jodo, 5 ani - Iyengar Yoga, curs de initiere in India)

Obiective Generale: Cursul de arte martiale isi propune sa antreneze copiii atat fizic, cat si mental si spiritual, aducand un echilibru intre cele trei aspecte ale fiintei.

Adresare: Copiilor cu varsta peste 3 ani care au depasit faza de adaptare la gradinita.

Desfasurare: O zi pe saptamana, in sala de optionale, sau afara, in curtea unitatii. Durata unei sesiuni este de 50 de minute.

Profesor: Perioada copilariei este foarte importanta in formarea personalitatii viitorului adult. Preocuparile aparute in copilarie si activitatile carora le acordam destul de mult timp, se transforma cu anii in obisnuinte, care cu totii stim ca sunt a doua noastra natura. Tendinta societatii moderne de a reduce mult activitatea fizica prin confortul care ni l-am creat si inlocuirea activitatii fizice cu suprasolicitarea mentala nu face decat sa formeze persoane dezechilibrate cu o anumita debilitate fizica, care va genera multe complexe si probleme de integrare in societate si colectivitati. Din ce in ce mai multe studii arata ca noile generatii intampina tot mai multe probleme de comunicare in viata reala, desi in lumea virtuala ating un grad de inteligenta foarte inalt.

Metoda de Predare: Jocuri cu diferite teme, tehnici de Arte Martiale specifice varstei: pozitii, deplasari, exercitii de cordonare ale bratelor si picioarelor, eschive, scoala caderii in functie de echiparea salii, exercitii yoga de corectare a pozitiilor corporale.

Exemple de Activitati: Antrenamentele in aparenta incep cu dezvoltarea unor abilitati fizice care vor avea ca scop dezvoltare armonioasa a corpului si anume: dezvoltarea fortei musculare; dezvoltarea mobilitatii; coordonarea si controlul miscarilor; dezvoltarea reactiei si a vitezei; invatarea unor tehnici specifice de lupta care in timp creaza reflexe de autoaparare

Achizitiile Copilului: Toate acestea implicit dezvolta si atentia, memoria, puterea de concentrare si nu in ultimul rand ne ajuta sa ne constientizam propriul corp si propriile aptitudini, astfel demarand procesul de autocunoastere. Un practicant de Arte Martiale devine mult mai stapan pe sine, isi intelege limitarile si urmareste sa le depaseasca, largindu-si propriul univers de cunoastere. Tehnicile de lupta invatate sunt pentru a ne cali corpul si caracterul astfel devenind mult mai rezistenti la incercarile care ni le ofera viata. Contactul direct cu colegii de antrenament sparge barierele dintre oameni, iar experimentarea senzatiilor uneori nu tocmai placute precum e durerea controlata, ne face sa fim mult mai atenti cu cei din jur si sa respectam integritatea umana. Practicand Artele Martiale, constati ca nu poti detine puterea absoluta si ca cea mai buna metoda de a castiga o lupta este sa o eviti. Inveti respect, onoare, fair play, compasiune, rabdare, perseverenta si tenacitate.

Feedback: Parintii primesc lunar prin e-mail un newsletter care dezvaluie momentele principale ale lectiei.