Muzicantii Voiosi
Curs de Muzica Popoarelor si invatarea unui instrument (pian)

Fondator si Coordonator: Diana Herman

Obiective Generale: Dezvoltarea calitatilor muzicale, invatarea istoriei muzicii clasice si a popoarelor, pian, teorie muzicala. Metoda proprie multidisciplinara care imbina muzica, povestea, teatrul, dansul, istoria, etnomuzicologia.

Adresare: Copiilor cu varsta intre 3 si 6 ani

Desfasurare: O zi pe saptamana. Durata unei sesiuni de grup este de 60 de minute si se va desfasura intr-o sala linistita si special amenajata pentru muzica unde copiii se pot concentra.

Profesor: Diana Herman a studiat jazz-ul alaturi de Anca Parghel si Luiza Zan. In 2008 a urmat un curs de jazz vocal la Conservatorul din Amsterdam, Olanda. Din 2011 preda la mai multe gradinite si scoli Montessori din Bucuresti. A lucrat cu actori si regizori, a sustinut concerte in duo. In noiembrie 2013 a urmat un curs in Olanda despre muzica in metoda Montessori. In prezent, studenta a conservatorului “Berklee College of Music” din Boston, S.U.A.



Metoda de Predare
: Predarea pianului prin culori, canto, istoria muzicii clasice si a popoarelor prin povesti, miscare si teatru, notiuni de teorie muzicala prin joc si desen. Cu elemente din metodele internationale de predat muzica: Montessori, Suzuki, Orff, Kodaly, Dalcroze.

Exemple de activitati: Invatarea notelor pe claviatura pianului prin culori, auditii dinamice din muzica clasica si muzica lumii (mongola, tibetana, africana, etc.) prin povesti, dans, miscare. Conexiunea sunet–corp–emotie: exprimare libera prin cantec si tehnici de teatru. Reprezentarea notelor pe portativ si alte notiuni de teorie muzicala prin jocuri si desen, dezvoltarea auzului muzical prin jocuri, cantece.

Achizitiile Copilului: Copilul invata istoria muzicii si istoria tarilor, afla legende, aude cantece etnice autentice si se obisnuieste cu muzica de calitate, afla care sunt instrumentele muzicale specifice fiecarui popor, invata teoria muzicala. Invata sa cante la pian pe clape colorate, este atras gradual spre descoperirea partiturilor adevarate. Spiritual, se imbogateste cu notiuni de muzica, cultura si istorie, invata sa isi exprime emotiile prin dans, miscare si teatru.

Feedback: Parintii primesc newsletter lunar privind activitatile si progresele copiilor si sunt invitati sa participe la intalnirile anuale organizate de profesor si conducere.