Viata Activa
Curs de gimnastica posturala si kinetoterapie

Profesor coordonator: Kinetoterapeut Laura Dumitrescu.

Obiective generale:Mentinerea starii de sanatate; dezvoltarea deprinderilor motrice de baza; invatarea respiratiei corecte; insusirea reflexului de postura corecta; dezvoltarea rezistentei generale a organismului, realizabile prin exercitii de gimnastica sub forma generala si analitica, jocuri de miscare pentru dezvoltarea coordonarii miscarilor precum si de dezvoltare si perfectionare a deprinderilor utilitar-aplicative (mers, tarare, catarare).

Adresare: Copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani.

Desfasurare: O data pe saptamana, fiecare grupă fiind împărţită în două sub-grupe. Durata unei sedinte este de 50 de minute. Programul se desfasoara in sala de clasa sau in sala de sport. Participarea necesita echipament sportiv care sa contina pantaloni lejeri (trening, colanti), tricou si sosete.

 

 

Laura Dumitrescu

Profesor: Laura este absolventă a Facultăţii de Balneofiziokinetoterapie și recuperare din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, având competenţă în balneofiziokinetoterapie și recuperare. Laura este colaboratorul Montessano din partea partenerului Montessano ACTIVE LIFE – o companie cu experiență de peste 12 ani în România, programul ACTIVE LIFE KIDS având ca scop dezvoltarea unui program național de conștientizare a importanței posturii la copii și promovarea sănătății posturale în școli și grădinițe.

 

Metode de Predare: joc si miscare in grup.

Achizitiile Copilului: La "Viata Activa" copilul isi insuseste deprinderile motrice de baza, atinge treptele de dezvoltare specifice varstei si invata sa isi mentina o postura corecta atat in timpul desfasurarii activitatilor fizice cat si la gradinita si acasa.


Feedback: Parintii primesc newsletter lunar privind activitatile si progresele copiilor si sunt invitati sa participe la intalnirile anuale organizate de profesor si conducere.