Copilul Curator
Curs de auto-cunoastere si vindecare a organismului

Fondator si Coordonator: Kinetoterapeut Irina Dumea. Manager Healthy Posture Academy.

Obiective Generale: Anatomia interactiva in care studiem si intelegem corpul uman, modul acestuia de functionare prin predarea interactiva bazata pe experimente, jocuri, art&craft si desen.

Adresare: Copiilor peste varsta de 3 ani, care au depasit etapa de adaptare la gradinita.

Desfasurare: O data pe saptamana. Durata unei sesiuni este de 50 de min. Programul se desfasoara in sala de clasa sau in sala de sport.

Profesor: Irina Dumea este specialist in Kinetoterapie si Motricitate Speciala si cofondatorul programului Healthy Posture Academy. In prezent studiaza osteopatia si a facut cursuri de specializare si perfectionare in probleme ale aparatului locomotor si postura. In programele desfasurate in gradinita foloseste tehnici si exercitii corective din terapiile: Yumeiho, Mezieres, Stretching Activ, Reeducare Posturala, Yoga Kids si Gimnastica Medicala pentru atingerea treptelor de dezvoltare specifice varstei.

Metoda de Predare: Se incepe prin prezentarea subiectului, urmeaza dezbateri / focus group / metoda Mozaicului / brainstorming / metode de simulare si se incheie prin activitati interactive (desen/art&craft/jocuri, etc)

Exemple de Activitati: Sistemul circulator - auscultatie, palparea pulsului, activitatea inimii in corp prin crearea unui sistem care imita modul in care aceasta primeste/elibereaza sangele. Sistemul osos: crearea scheletului din paste fainoase. Sistemul digestiv: puzzle cu organele sistemului digestive. Ochiul: crearea si intelegerea alfabetului Braille. Simtul tactil: atingerea diferitelor materiale pentru evidentierea senzatiilor percepute de piele: aspru / moale / rece / cald / dur etc. Sistemul imunitar: simularea transmiterii germenilor de la o persoana la alta cu ajutorul glitterului si modul in care trebuie sa ne spalam pe maini.

Achizitiile Copilului: In urma programului "Copilul Curator" copilul invata sa isi cunoasca propriul corp, sa constientizeze activitatea diferitelor sisteme sa acorde primul ajutor si sa aiba grija de el prevenind eventualele afectiuni, accidentari sau situatii medicale.

Feedback: Parintii primesc newsletter lunar privind activitatile si progresele copiilor si sunt invitati sa participe la intalnirile anuale organizate de profesor si conducere.