Meniu organic

Ne mandrim cu o politica nutritionala de exceptie, realizata in parteneriat cu nutritionist-dietetician Maria Varga si Copilul Verde! 

Meniul zilnic consta in mic-dejun, gustarea de fructe, pranzul si gustarea de dupa-amiaza. Meniul saptamanal contine doua zile exclusiv vegetariene, doua zile  peste salbatic, o zi pui organic, existand si varianta meniului complet vegan.



Printre bunatati se numara budinca de mei, hummus, guacamole, supa-crema de linte, chiftelute de naut, budinca de migdale si chia, tarta de dovleac). Painea cu maia si toate produsele de panificatie sau patiserie sunt integrale si se fac in bucataria proprie, ca de altfel intreaga hrana. Meniul include doar ocazional preparate dulci, cu masura si sanatoase (briose vegane fara zahar, biscuiti cu ghimbir si kamut), iar torturile raw-vegane sunt preferatele copiilor si asteapta cu nerabdare o zi aniversara.

 

Cuvintele de aur ale meniului Montessano:

  • materie prima organica, achizitionata de la furnizori bio autorizati  
  • meniu atent pregatit pentru a contine toti nutrientii necesari unei dezvoltari armonioase si unui sistem imunitar puternic
  • diversitate si multe cruditati (verdeturi, kale, quinoa, orz, amaranth, nuci si seminte)
  • adaptat atat pentru copiii vegetarieni, vegani cat si alergici, fara a percepe o taxa suplimentara
  • combinatii alimentare corecte
  • grija pentru digestie, prin respectarea intervalului de 2 ore intre mese
  • mediu deosebit la masa (muzica clasica, postura corecta si bune maniere, bucuria de a lua masa impreuna in cadrul comunitatii)

Bucataria proprie asigura garantia calitatii materiei prime, a prospetimii hranei pregatite in fiecare zi, a igienei si corectitudinii procesului de preparare a hranei (fara prajeli, cu adaugarea la rece a produselor care devin toxice prin expunere la temperaturi inalte). Folosim dotari specifice care pastreaza calitatea nutrientilor si previn oxidarea (storcator fructe-legume cu presare la rece), care nu interfereaza cu alimentele (prin utilizarea de vase ceramice, sticla sau otel inoxidabil).

NU folosim zahar, NU servim produse semi-preparate, snacks-uri, fast-food-uri sau alte alimente nocive sanatatii! NU servim desert la masa de pranz, NU folosim recipiente din plastic pentru gatit sau servit hrana! 

Copilul montessonian va creste sanatos spre a fi liber sa-si urmeze propriul vis!