Learn with Music

Fondator si Coordonator: MusiCanopy este un optional de invatare a limbii engleze prin muzica, joc si miscare, importat din Statele Unite ale Americii si dezvoltat in Romania de Daniela Toma (Daisy), directorul programului Learn With Music. MusiCanopy este dezvoltat in gradinite prin participarea doamnei profesor Raluca Serban.

Obiective Generale: Copiii invata limba engleza prin activitati interactive si parcurg o colectie muzicala care include 40 de cantece pentru intreg anul scolar.

Adresare: Copiilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 3 ani.

Desfasurare: O data pe saptamana. Durata unei sesiuni este de 30 de min. Optionalul se desfasoara in clasa destinata grupei din incinta gradinitei. Pentru fiecare cantecel vor avea la dispozitie instrumente muzicale, precum clopotei, oua de ritmica, tobe, triunghi de rezonanta, clopot de lemn de rezonanta, bete de ritmica, banda elastica pentru ritmica etc.

Profesor: Avand o experienta de minim 4 ani in lucrul cu copiii, in prezent Miss Raluca preda cursurile Learn With Music si English Cambridge in cadrului Clubului Educational pentru Copii din Romania – Mikokids, cat si optionalul MusiCanopy in numeroase gradinite partenere.

Metoda de Predare: Este nonformala, cu efecte normativ-educative. Fiecare cantecel pe care cei mici il invata are la baza o tema specifica (ex: mijloace de transport, parti ale corpului, membri ai familiei, alimente, articole vestimentare, actiuni, animale etc.), iar profesorul urmareste aprofundarea cat mai multor cuvinte in limba engleza.Exemple de Activitati
: Cantecel "Clippity Clop" - copiii se aduna in cerc in jurul bandei elastice si pe ritmul stabilit de profesor "pleaca in calatorie cu calutul". Profesorul va canta mai intai varianta cunoscuta de cei mici de pe CD, apoi va cere sugestii copiilor despre locuri pe care doresc sa le viziteze. Astfel, vor merge la munte, la mare, la gradinita, la casa bunicilor, la gradina zoologica etc. Toate exemplele sunt repetate in limba engleza.

Achizitiile Copilului: Prin optionalul MusiCanopy copiii invata limba engleza, isi dezvolta inclinatii catre muzica, isi dezvolta urechea muzicala, se familiarizeaza cu instrumentele muzicale si msasura / ritmul muzical.

Feedback: Parintii primesc newsletter lunar privind activitatile si progresele copiilor si sunt invitati sa participe la intalnirile anuale organizate de profesor si conducere.