Mihaela Preda
Coordonator pedagogic scoala

"De cand ma stiu am fost fascinata de copilarie - si de progresele fantastice pe care le face fiinta umana de-a lungul devenirii sale. Din dragoste pentru copii am decis inca de timpuriu ca imi doresc in viata cariera de dascal, nu insa si mediul formal din invatamantul traditional romanesc, rigid, plin de constrangeri, punand in centru transmiterea de cunostinte si nu copilul - nu. Dupa o lunga perioada de lucru intr-o companie multinationala (in care am construit programe de training individualizate pentru dezvoltarea competentelor necesare fiecarui angajat), momentul in care am devenit mama mi-a marcat in mod hotarator cariera.

Cu siguranta primii trei ani ai gemenilor mei au fost cea mai frumoasa perioada din viata mea – si tot acum mi-am redescoperit vocatia de a lucra cu copiii. Am simtit ca ma regasesc total in filosofia Montessori si, fiind constienta de importanta educatiei timpurii, am inceput sa aplic cu consecventa cateva principii in cresterea copiilor mei iar schimbarile nu au intarziat sa apara. Privindu-i acum ma simt foarte mandra observand cat sunt de independenti, de ordonati si cat de mult se pot concentra atunci cand lucreaza la o activitate.
 
Mi s-a oferit sansa unui nou inceput in redescoperirea vocatiei mele de dascal alaturi de frumoasa echipa a gradinitei Montessano, si sper ca formarea mea ca si pedagog Montessori prin intermediul cursului desfasurat la MIB sa ma ajute sa descifrez “Taina copilariei” pentru ca apoi sa pot promova educatia autentica Montessori la noi in tara."