Limba engleza
Curs de Limba engleza “Jolly English”

 

Oferit de: Jolly Star Educational centre, profesor coordonator Silvana Serbanescu, Jolly Phonics Professional Trainer

Obiective Generale:

Dezvoltarea capacitatii de receptare si producere a unui mesaj oral in limba engleza, cat si educarea unei exprimari verbale corecte din punct de vedere fonetic. Metoda implica joc, miscare, joc de rol, cantece si povesti. Copiii sunt incurajati pe parcursul activitatilor pentru a li se dezvolta increderea in ei insisi, respectandu-se propriul ritm de invatare.

Descriere generala: Contactul cu limba engleza are loc din primul an de gradinita, prin intermediul programului Jolly English, cu focus pe abilitatile psiho-motorii (miscari, actiuni). Tematica atent selectata, potrivit nivelului de intelegere al copilului mic, precum si larga uzitare a componentelor motivatoare de invatare (joc, cantec, povesti, proiecte artistice etc.), fac din invatarea limbii engleze o experienta distractiva si incitanta.

In anii care urmeaza, prin comunicare dinamica si expunere intensiva la elementele de limba, copiii ajung sa-si dezvolte abilitatile de auditie si vorbire. Este de asemenea momentul in care, paralel cu consolidarea vocabularului, iau contactul cu scris-cititul in limba engleza.

Adresare: copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani

Desfasurare: se vor organiza 2 grupe de engleza :

 

  •  grupa de Engleza, cu 4 sedinte pe luna

  •  grupa de Engleza intensiv, cu 8 sedinte pe luna.

Durata unei sesiuni de grup este de 45 de minute.

Metoda de Predare: Activitati in grup/ individual, joc de rol, dialoguri scurte, jocuri cu miscare pe baza unui vocabular simplu, povesti, cantece, fise de lucru tematice.

Exemple de activitati: Insusirea felurilor de mancare, fructe, legume, bauturi, prin prezentare pe poster, joc cu cartonase `Let’s have a picnic`, joc de rol: `At the market`, exersarea structurii `I like/ I don’t like`, cantec: Do you like lasagna milkshakes? https://www.youtube.com/watch?v=13mftBvRmvM

exemplu de poveste: `Pete the cat and the bad banana`, de James Dean

Achizitiile Copilului: Copiii sunt familiarizati cu primele notiuni si structuri de baza ale limbii engleze, raportate la elemente din imediata apropiere a universului copilariei lor: hainute, parti ale corpului, jucarii, etc. Invata sa foloseasca aceste cuvinte in diferite situatii: sa ceara (Can I have some...?), sa ofere (Would you like some...?), sa multumeasca (Thank you!), sa raspunda la multumiri (You’re welcome!), sa exprime dorinte (I want, I’d like...), preferinte, sentimente (I like/ I don’t like/ I love/ I’m happy), abilitati (I can...), sa descrie obiecte, oameni (good, bad, small, big, tall, short, etc).