Conceptul de sanatate Montessano

tem partener oficial Copilul Verde si indeplinim toate standardele de Scoala Verde

In masura posibilului, va invitam sa folositi mijloace de transport nepoluante pentru aducerea si luarea copilului de la scoala: bicicleta reprezinta un mijloc de transport rapid, extrem de benefic propriului organism si care protejeaza mediul inconjurator si sanatatea tuturor, totodata o modalitate deosebita de interactiune cu propriul copil!" Curtea scolii este prevazuta cu spatii sigure pentru gararea bicicletele copiilor.

Ne desfasuram activitatea intr-un sediu deosebit, intr-o cladire interbelica complet restaurata si renovata, asigurand un mediu ferit de poluare si zgomot, pentru a asigura copiilor un cadru proprice invatarii, fara retele wireless, netoxic (folosim doar produse de curatenie a spatiilor, veselei si de igiena corporala non-invazive si naturale, nuci de sapun pentru spalarea lenjeriilor si prosoapelor), care previne raspandirea microbilor (prin dotare cu salinizatoare a spatiilor de clasa, precum si prin personalizarea obiectelor de igiena puse la dispozitie de scoala ex. pahare de apa, suporturi de prosoape, huse de lenjerie). 

 

 

Pentru siguranta copiilor, accesul in curtea scolii se face pe baza de interfon, exista camere de supraveghere, colaboram cu o firma de paza pentru interventie rapida; cladire are autorizatie PSI, spatiile interioare si exterioare sunt amenajate pentru a tine cont in egala masura de nevoia de siguranta, cat si de cea de independenta in utilizare de catre copii (treptele sunt acoperite cu mocheta, mobilierul salilor de clasa si echiparea salilor de baie sunt la inaltime copiilor); curtea gradinitei este prevazuta cu zone de amortizare a cazaturilor.
Copiii ies zilnic afara, indiferent de vreme, minim 30 - 45 min, pentru oxigenarea organismului, echilibru energetic, vitamin D via soare si conectare cu natura. Am amenajat spatiul exterior respectand principiile Montessori de apropiere de natura, independenta si bucurie a explorarii, totodata ale unei vieti sanatoase in aer liber, in spatii amenajate peisagistic cu gazon natural, mesteceni si arbusti ornamentali, dotate cu alee senzoriala (copiii merg desculti pe un traseu cu diverse texturi – pietre de diferite dimensiuni, rumegus, scoarta, frunze uscate, nisip etc.), amfiteatru natural, zona de arta si relaxare, nisipar, trambulina, zone de echilibru si de multi-sport in aer liber, zone de observare si ingrijire flora si fauna (pasari, insecte), zone de relaxare.

Beneficiile sunt multiple: copiii dorm mai bine, mananca mai bine si li se ofera posibilitatea sa isi consume energia intr-un mod sanatos, aproape de natura. 

gradinita joaca in aer liber

 

Asiguram un meniu echilibrat si ultradiversificat, cu multe cruditati, fara zahar sau alimente semi-preparate, folosind materie prima integrala, organica si preponderent bio; acordam o atentie deosebita combinatiilor alimentare sanatoase, respectand intervalele dintre mese pentru a permite o digestie corecta. Hrana este pregatita zilnic in bucataria proprie, aceasta fiind singura modalitate de a controla calitatea alimentatiei oferite copiilor, prin utilizarea de modalitati corecte de preparare (fara prajeli, adaugand la rece alimentele ce devin toxice prin expunere la temperaturi inalte), precum si de echipamente de preparare si servire sanatoase (cutite ceramice, vase din sticla si ceramica, tacamuri din inox, storcator la rece). Citit aici mai multe despre politica de nutritie a Montessano.Politica medicala a Montessano se bazeaza pe preventie (hrana sanatoasa, cresterea imunitatii prin metode naturale), interventie rapida in cazul imbolnavirilor (asistent medical permanent, instruirea personalului in cursuri de prim ajutor, colaborare cu laboratoarele Synevo) si prescrierea de remedii homeopate in caz de imbolnavire. 

Cursurile de Sanatate au ca obiectiv dezvoltarea unui copil sanatos, echilibrat fizic si energetic, inteligent emotional si social. Afla mai multe despre oferta noastra unica de Cursuri de Sanatate.

Suntem partener oficial Copilul Verde, colaboram cu nutritionist, psiholog, medic homeopat, chinetoterapeut. Fa cunostinta cu echipa noastra de sanatate!

Va sprijinim pentru a putea continua si acasa un stil de viata sanatos, prin evenimentele dedicate Comunitatii Montessano