Descoperă Cercetășia Montessano Scouts

Educație pentru viață, Educația caracterului, Educație verde, Implicarea în comunitate – dacă vă doriți toate acestea pentru copiii și familia dumneavoastră, vă așteptăm să vă alăturați!

Școala Verde Montessano este parteneră SCOUT – cea mai extinsă organizație mondială de tineret, cu peste 30 de milioane de membri din 216 țări și teritorii, implicându-se în proiecte de dezvoltare cu teme diverse, cum ar fi educația pentru pace, prevenția dependenței de droguri, apa curată și salubritatea, protecția și conservarea mediului.

Cercetășia este implementată la nivelul întregii comunități: 

Activitățile cercetășești se desfășoară prin implicarea iderilor adulți voluntari, întreaga cercetășie înseamnă voluntariat pentru natură și umanitate. În cadrul Montessano Scouts, liderii sunt fondatorii școlii, pedagogi și membri ai echipei, părinți – formând trioul esențial în educație: școală-copil-părinți. 

Totodată, pentru a putea primi și copii din afara comunității, am preluat regula norvegiană “Community Scouts”, implicând disponibilitatea unui membru al familiei pentru a sprijini desfășurarea activităților ca voluntar sau lider.

Liderii adulți sunt pedagogi non-formali formați sau în formare în metoda SCOUT și caracterizați prin integritate și autenticitate.

Ne gasiti in centrul capitalei – zona Unirii – Alba Iulia, pe str. Parfumului nr. 9 (castorii), respectiv str. Labirint nr. 99 (lupii și temerarii). Lunar, cercetașii organizează hike în natură.

Cercetașul montessonian este un copil cu iubire de natură și umanitate, responsabil și capabil să lucreze într-o echipă/patrulă, capabil să-și depășească propriile limite urcând munții exteriori și interiori, econom și cumpătat, onest și loial, curat în gând, vorbă și faptă, străduindu-se să facă în fiecare zi o faptă bună, oricât de neînsemnată ar părea ea.

“Odată cercetaș, mereu cercetaș!”

Obiectiv România la pas de cercetaș (2023-2024)

Obiectiv Tehnici de Supraviețuire (2022-2023)

Obiectiv Zero Deșeuri (2021-2022)

Galerie