Descoperă
Grădinița Montessano

Educație Montessori, Educație pentru viață și sănătate, Educație verde și Cercetașie – dacă vă doriți toate acestea pentru copiii dumneavoastră, vă așteptăm să ne vizitați!

Grădiniţa Montessano este autorizată de Ministerul Educației Naționale în alternativa educațională Montessori din anul 2015. Promovăm un concept educațional care îmbină beneficiile extraordinare ale educației Montessori cu cele ale educației pentru Sănătate.

Grădinița Montessano oferă acomodare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-6 ani, astfel: 

  • 1,6 – 3 ani (2 grupe de creșă)
  • 3-6 ani  (3 grupe de grădiniță)
 

Programul educațional este asigurat de o echipă de educatori cu diplomă AMI (Asociația Montessori Internațional) 0-6 ani, lideri SCOUT în formare și studii de specialitate.
Principiile Montessori.

În grădinița Montessano respectăm nevoile și obiectivele etapei de dezvoltare 0-6 ani și a celor specifice fiecărui copil în parte, având ca reper Principiile Montessori etapei de dezvoltare 0-6 ani și a celor specifice fiecărui copil în parte!

Ne găsiți în centrul capitalei – zona Unirii – Alba Iulia, pe str. Parfumului nr. 9.

Copilul montessonian este independent, ordonat, responsabil, capabil de răbdare și concentrare pe perioade îndelungate, de respect pentru sine, ceilalți și mediul înconjurător! 

“Mintea omului nu răsare din nimic. Ea este construită pe fundațiile puse de copil în perioadele lui de sensibilitate”
Maria Montessori, Taina Copilăriei

Curriculum Montessori

Fiecare copil este unic, se naște cu un potențial și o misiune, ce îi călăuzesc drumul în viață. Rolul educației este să susțină copilul în descoperirea căii sale, el fiind singurul în contact cu propriul sine.

Grădinița Montessano este autorizată ca grădiniță Montessori, metoda care urmează “cursul firesc al naturii care se dezvoltă înăuntrul copilului”.  

Copiii studiază curriculumul internațional Montessori, îmbogățit cu elementele specifice curriculumului propriu Montessano. Ariile curriculare AMI sunt: Viața practică, Senzorial, Matematică, Limbaj, Științe și cultură, organizate în zone de învățare alcătuite dintr-un set de materiale Montessori, care dezvoltă fiecare o zonă cheie de cunoștințe sau o abilitate, prin construcția progresivă, logică și specifică nivelului de dezvoltare a copilului, de la concret la abstract.

Copilul își poate realiza potențialul maxim numai cu ajutorul libertății și al experiențelor proprii din cadrul mediului, prin repetare și practică, cât timp îi este necesar pentru dobândirea respectivei abilități, în ritmul propriu construcției interioare. Respectul mediului pentru ritmul propriu de construcție interioară se reflectă în auto-disciplină. 

Sprijinul reciproc și auto-motivația se dezvoltă prin funcționarea în grupe de vârstă mixte, cu copii între 3-6 ani: cei mari îi ajută pe cei mici, cei mici îi observă pe cei mari și sunt stimulați intrinsec să evolueze.  

Abilitatea esențială a pedagogului Montessori este OBSERVAREA COPILULUI, însoțind contrucția lui interioară cu respect pentru individualitatea, potențialul și ritmul de progres personal al fiecăruia. Cursul de formare ca pedagog Montesori la standarde internaționale AMI asigurâ atât specializarea profesională cât și dezvoltarea personală – TRANSFORMAREA ADULTULUI.  

Pedagogii grădiniței Montessano au diplomă de pedagog Montessori AMI, experiență la clasă și vechime în organizație.

În perioada vieții în care copilul își construiește ființa interioară, stabilindu-și principalele convingeri despre sine, de care va depinde succesul în educație și împlinirea în viață, metoda Montessori reprezintă garanția contribuției pozitive a educației la viața viitorului adult!   

Curriculum Montessano

Curriculum Montessano oferă copiilor cadrul de a avea și absorbi experiențe esențiale pentru viața lor: sănătatea și educația pentru viață ca baze solide ale construcției vieții copiilor, educația multiculturală ca mesager al toleranței și păcii, educația verde și cercetășia pentru conexiunea cu natura, precum și studiul limbii engleze.

Calendar și orar

8:00 – 9:00

8:00 – 11:00

12:00 – 12:30

12:30-13:00

13:00 – 15:30

15:30 – 16:00

16:00 – 17:30

Opționale

Cursurile opționale sprijină dezvoltarea completă a copiilor, completând natural educația academică. Acestea sunt menite să le ofere copiilor orizonturi noi de cunoaștere, de explorare și descoperire a înclinațiilor și aptitudinilor.

Obiectivul Grădiniței Montessano este să ofere o mare diversitate de cursuri opționale alături de parteneri, astfel încât, odată cu preluarea copilului de la grădiniță, să puteți petrece timp de calitate împreună, în familie!

“În calitate de coordonator eematico, sunt mândru să spun că noi și Montessano colaborăm din 2016, aproape de când ne-am înființat și ne dorim să continuăm această colaborare mulți ani de aici încolo. Reziliența acestei colaborări își extrage seva din împărtășirea unor valori comune și a unei filozofii educaționale care are origini comune în principiile Mariei Montessori. Dincolo de acestea credem că deschiderea și dorința echipei Montessano de a testa împreună cu noi abordări educaționale inovative – de la tabere de construire la opționale bazate pe bricolaj dezvoltate de noi și implementate de echipa Montessano – a fost un prilej de creștere pentru amândouă organizațiile.”

Ion Neculai, co-fondator și coordonator Eematico

Oferta financiară 3-6 ani

Taxă lunară educațională

*Pentru grupele de vârstă 1.6 – 3 ani se adaugă 100 ron/ lună

Program scurt : 8:00-13:00
2800 ron / lună

Program normal : 8:00-16:00
3000 ron / lună

Program lung : 8:00-17:30
3200 ron / lună

Taxă lunară meniu organic

Program scurt: 500 ron/luna

Program lung: 550 ron/luna

Mic dejun, Gustare de fructe, Prânz, Gustare de după amiază

Oferta educațională include:

Politica de nutriție și medicală de excepție Montessano

Materii prime preponderent bio, integrale, fără zahăr, procedee sănătoase de preparare, torturi aniversare sănătoase, psihologia hranei și momentului mesei. Hrana este pregătită în bucătăria proprie, respectând politica nutriţională Montessano.

Citește mai mult

Recomandări de prevenție și tratament alternativ în caz de îmbolnăvire, abordarea psiho-emoțională a stării de sănătate, respectând politica medicală Montessano.

Citește mai mult

Programează o vizită la Montessano!

Învață cu Inima  Simte Verde  Trăiește Sănătos