Culoarea lunii: lavanda

Daca va intrebati ce ati mai putea face cu cei mici in weekend, iata o idee pentru o iesire in aer liber cu familia, care vine la pachet cu multe beneficii : vizitati o plantatie de lavanda. La o cautare rapida, am gasit 3 optiuni aproape de Bucuresti – Ploiesti, Tulcea sau Pecineaga – care se pot combina cu o excursie la munte, o excursie in Delta sau un weekend la mare. Desigur, sunt mai multe plantatii din care puteti alege, important este sa va grabiti, intrucat se apropie sezonul de recoltare (conform informatiilor primite de la proprietarul plantatiei din Pecineaga, acesta ar fi weekendul ideal pentru o vizita, dupa 1 iulie florile vor fi secerate si prelucrate).

Pe langa timpul pentrecut in aer liber si pozele frumoase, puteti cumpara si produse fabricate local, handmade. Probabil ca stiti ca lavanda este prietena cu somnul, deci pentru copilasii mai activi ar putea fi de ajutor seara la culcare. Pentru parinti, este planta anti-stres, iar pentru mamici, un buchet de lavanda poate fi un cadou romantic.

Daca alegeti varianta de weekend la mare, nu uitati crema de protectie solara. Dupa ultravioletele de dimineata, apa de lavanda pentru cei mici sau un masaj cu ulei de lavanda pentru cei mari fac minuni pentru piele. Lavanda este cunoscuta pentru proprietatile antiseptice, antiinflamatoare si regeneratoare .

Serile de vara sunt lungi si frumoase si ne bucuram de mai mult timp alaturi de puii nostri, insa anul acesta tantarii au profitat de ploile generoase si ni se alatura roiuri – roiuri la fiecare plimbare in amurg. Tot lavanda ne salveaza, intrucat este un repelent natural impotriva tantarilor.

La Montessano, tinem cont de puterea vindecatoare a plantelor si deaceea folosim in difuzorul cu ultrasunete uleiuri esentiale Doterra,  de calitate, cu grad terapeutic, iar lavanda este printre preferatele noastre.  Ghidul uleiurilor Doterra enumera mai multe beneficii ale lavandei, noi am facut aici doar un scurt rezumat cu aplicabilitate imediata (special pentru parintii practici si ocupati, dar preocupati de frumos si sanatate).

Daca v-am facut pofta de plimbare, va dorim relaxare placuta si sa profitati din plin, cu toate simturile de miracolul naturii.

Cristiana Balaceanu

*Fotografie Cristiana Balaceanu