Bine ați venit la Școala Primară Montessano!

Într-o lume în schimbare, esența educației Montessano este păstrarea conexiunii cu sinele adevărat, de unde izvorăsc motivația și misiunea fiecărui copil prin intermediul unui proces educațional de excelență cognitivă și personală, într-un mediu ce promovează sănătatea și armonia.

Viziunea și misiunea Montessano

Fiecare absolvent își urmează calea lui în această lume și este înzestrat cu valorile, abilitățile și competențele individuale, fiind un model inspirațional de autenticitate, stare de bine, iubire de natură și umanitate.

Misiunea noastră este observarea căii personale a fiecărui copil și facilitarea descoperirii prin experiențe revelatoare, oferind o metodă construită pe etapele dezvoltării umane, într-un mediu de sănătate și stare de bine.

Valorile Montessano

Construim o comunitate armonioasă bazată pe valori umane, ce stau temelie unei educații pentru viața cu sens: 

Excelența cognitivă și personală

Este construită în mod natural pe etapele dezvoltării umane: construirea și consolidarea independenței psihice și fizice, specifice copilăriei timpurii 0-6 ani, respectiv independența mentală, specifică copilăriei 6-12 ani.  

Grădiniță autorizată în alternativa Montessori  Școală acreditată în sistem tradițional 

Între formal, alternativ și nonformal, metoda Montessano are în centru binele copilului și urmărește curriculumul Montessori și Montessano pentru nivelul preșcolar, respectiv Curriculumul Național și Montessano pentru nivelul școlar. Este îmbogățită permanent prin evaluare anuală, parteneriate de excepție și schimburi internaționale.

Alternativa Montessori și nonformală Scout sunt metode internaționale validate la nivel global de-a lungul a peste 100 de ani

Echipa pedagogică are pregătire de specialitate și experiență în educație, formare în metoda Montessori și în metoda Scout. Montessano susține atât dezvoltarea profesională permanentă a echipei, cât și dezvoltarea personală, prin coaching specializat în educație.

Cu ce suntem diferiți?

Multiculturalitatea este curriculum la dispoziția școlii, autorizată de Ministerul Educației pe baza metodologiei și setului de manuale Montessano, promovând toleranţa, non-discriminarea şi respectul pentru diversitate și istorie. 

Copiii preșcolari dobândesc cunoştinţe despre ţările şi popoarele lumii prin intermediul experienţelor multiculturale (crafturi, dansuri, experiențe culinare).
Copiii de școală studiază pluridisciplinar epocile istorice, din antichitate până în prezent prin literatură, muzică, artă, invențiile şi spiritualitatea specifice fiecărei epoci
“Construirea păcii este misiunea educaţiei”
Maria Montessori

Educație pentru viață bazată pe autocunoaștere, valori, conștientizarea emoțiilor și practica generalizată a mindfulnessului și recunoștinței.
Fiecare lună este dedicată studierii și experimentării unei valori universale.

‟De ce să-i învățăm pe copii valorile morale? Pentru că fericirea lor depinde de asta.”
Linda și Richard Eyre

Materii prime preponderent bio, integrale, fără zahăr, torturi aniversare sănătoase, bucătărie proprie și procedee sănătoase de preparare, psihologia hranei și momentului mese, educația alimentară a copiilor și adulților sunt fundamentele politicii nutriţionale Montessano.

Mediu de sănătate, recomandări de prevenție și tratament alternativ în caz de îmbolnăvire, abordarea psiho-emoțională a stării de sănătate, educația medicală a copiilor și adulților sunt fundamentele politicii medicale Montessano.

”Ai grijã de corpul tãu, fiindcã este singurul loc unde va trebui sã trãiești!”
Jim Rohn

Eco-responsabilități precum îngrijirea grădinii proprii, a stației de compost și hrănirea păsărilor, manuale și caiete din hârtie reciclată, prevenirea risipei și consumerismulului prin târgul de uniforme second hand sunt parte din educația verde și zero deșeuri.

Montessano Scouts este membră a Organizației Naționale Cercetașii României și astfel parte a Mișcării Mondiale a Cercetășiei, cea mai extinsă mișcare internațională de tineret și voluntariat pentru natură și umanitate, cu peste 30 de milioane de membri din 216 tări și teritorii.

‟Pământul este și casa ta! Așa că ai grijă de ea.”
Anonim

Echipa de management

Mihaela Preda

Director
Școala Primară Montessano

Catalina Iordache

Co-fondator
Grădinița Montessano 

Fondator
Școala Primară Montessano

Maria Magdalena Voinea

Fondator
Grădinița Montessano
Fondator
Școala Primară Montessano

Raluca Dumitru

Coordonator Pedagogic
Grădinița Montessano

Andreea Zeca

Administrator locație
Grădinița Montessano

Echipa Montessano

Echipa pedagogică
Gradinița Montessano
Echipa pedagogică
Grădinița Montessano
Echipa învățători
Școala Primară Montessano
Echipa bucătărie și curățenie
Echipa de sănătate
Școala Primară Montessano este o unitate de învățământ acreditată de Ministerul Educației, prin Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP.
Montessano este membră a Asociației Unităților de Învățământ Preuniversitar Particular din România, cu reprezentativitate națională.
Montessano este partener al Asociației pentru dezvoltarea educatiei Montessori din Romania – ADEMR, singura asociație Montessori din România afiliata la Association Montessori Internationale (AMI).
www.montessori-ami.org
Cele mai recunoscute examene și testări la nivel mondial ale cunoștințelor de limba engleză. Peste 25,000 organizații din 130 țări se bazează pe certificatele Cambridge ca dovadă a abilităților de limba engleză.
www.cambridgeenglish.org
Mișcarea Cercetășească este cea mai mare organizație mondială de voluntariat pentru tineri, fiind alcătuită din peste 50 de milioane de cercetași, în peste 200 de țări și teritorii.
www.scout.ro
Montessano a implementat coachingul ca instrument de dezvoltare personală continuă a echipei Montessano. EMCC România susține companiile pentru a-și atinge cel mai înalt potențial, facilitând contactul și schimbul de experiență cu membrii activi în peste 140 de țări.
www.emccromania.org
Erasmus+ este instrument-cheie UE care sprijină îndeplinirea obiectivelor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.
Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării, o metoda vie, accesibilă tuturor şi uşor de aplicat în viaţa de zi cu zi, sprijinindu-ne să devenim co-autori responsabili ai relatiilor noastre.
Kinderpedia este platforma digitalizată de management școlar și de comunicare cu părinții.
www.kinderpedia.co/ro/scoala-montessano
Montessano este partener educațional strategic al editurii Copilul Verde în dezvoltarea și testarea de conținut editorial inovativ pentru copii cu ajutorul digitalizării.
librarie.copilulverde.ro

Programează o vizită la Montessano!

Învață cu Inima  Simte Verde  Trăiește Sănătos